Nieuwjaarswedstrijd OVV

De traditionele nieuwjaarswedstrijd tussen huidig OVV en oud OVV leverde veel bekende gezichten op.

Jubileum boek OVV 100 jaar

• Zaterdag 13 mei 2023                    competitieronde 24                      seizoen 2022/23

Een doelpuntrijke overwinning voor O.V.V., waarbij moet worden aangetekend dat het in de tweede helft toch nog spannend wordt ondanks een comfortabele 3 – 0  voorsprong bij rust.

De intenties zijn  vooraf duidelijk. Beide ploegen moeten punten scoren om zich uiteindelijk te handhaven in de derde klasse. O.V.V. start uitstekend en komt na 2 minuten al op voorsprong door een kopbal van Rowen Bronwasser 1 – 0. Na deze openingsgoal heeft OHVV meer de bal, maar O.V.V. is echt dreigend aan de bal, wat na een half uur resulteert in het 2e doelpunt van de middag. Maikel Hagers is het eindstation in een goed lopende aanval.  2 – 0  Vlak voor rust scoort Pascal van Hulst de 3 – 0 en lijkt de wedstrijd gespeeld. Na rust ontwikkelt de wedstrijd zich op het scherpst van de snede en komt OHVV terug in de wedstrijd. Via een strafschop komt OHVV op 3 – 1, echter in dezelfde minuut lijkt Pascal van Hulst de wedstrijd in het slot te schieten door een geplaatst schot vanaf de zestien. 4 -1. OHVV geeft zich echter nog niet gewonnen en komt zelfs terug tot 4 – 3. De gelijkmaker hangt in de lucht, maar 3 minuten voor tijd maakt Pascal van Hulst aan alle onzekerheid een einde door uiteindelijk de winnende treffer tegen de touwen te knallen 5 – 3. Een heerlijke pot voetbal, waarin O.V.V. zich veilig speelt. Voor OHVV zijn de druiven zuur. Zij moeten de resterende wedstrijden knokken voor lijfsbehoud in de derde klasse. Volgende week zaterdag voetbalt O.V.V. in Spijkenisse op Sportpark De Brug tegen SC Botlek. Zaterdag 20 mei SC BOTLEK – O.V.V. Veertig Morgenweg 2 Spijkenisse aanvang 14:30 uur